Elkészítése
A krumplit héjában félpuhára, a tojásokat 15 perc alatt keményre főzzük. A tojásokról a héjat eltávolítjuk.A krumpliról egy nagyjából tíz perces hideg vízben történő hűtés után lekaparjuk a héjat.
A kolbászról lehúzzuk a bőrt (ha nem jön le, akkor víz alatt picit megáztatjuk), majd felkarikázzuk.
A tejfölt nagyon kevés sóval elkeverjük.
Egy magas peremű tepsit vagy egy jénait alaposan kivajazunk.
A krumpliszeletek harmadával a tál alját kitesszük és picit sózzuk. A tojásokat szintén felszeljük és felét a krumplikra tesszük. Erre rákenjük a tejföl harmadát, illetve rátesszük a kolbászok felét. Krumpliréteg következik ismét, majd tojás, tejföl, kolbász, végül a maradék krumplival betakarjuk és megint sózzuk picit. Erre rákenjük az utolsó harmad tejfölt és reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején (kb 40 perc).
Rövid hűtés után tálaljuk.

