Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott krumpli

Hagyományos rakott krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krumplit héjában félpuhára, a tojásokat 15 perc alatt keményre főzzük. A tojásokról a héjat eltávolítjuk.A krumpliról egy nagyjából tíz perces hideg vízben történő hűtés után lekaparjuk a héjat. A kolbászról lehúzzuk a bőrt (ha nem jön le, akkor víz alatt picit megáztatjuk), majd felkarikázzuk. A tejfölt nagyon kevés sóval elkeverjük. Egy magas peremű tepsit […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
enicipicikonyham
Beküldte: 2018.06.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A krumplit héjában félpuhára, a tojásokat 15 perc alatt keményre főzzük. A tojásokról a héjat eltávolítjuk.A krumpliról egy nagyjából tíz perces hideg vízben történő hűtés után lekaparjuk a héjat.

A kolbászról lehúzzuk a bőrt (ha nem jön le, akkor víz alatt picit megáztatjuk), majd felkarikázzuk.

A tejfölt nagyon kevés sóval elkeverjük.

Egy magas peremű tepsit vagy egy jénait alaposan kivajazunk.

A krumpliszeletek harmadával a tál alját kitesszük és picit sózzuk. A tojásokat szintén felszeljük és felét a krumplikra tesszük. Erre rákenjük a tejföl harmadát, illetve rátesszük a kolbászok felét. Krumpliréteg következik ismét, majd tojás, tejföl, kolbász, végül a maradék krumplival betakarjuk és megint sózzuk picit. Erre rákenjük az utolsó harmad tejfölt és reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején (kb 40 perc).

Rövid hűtés után tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
enicipicikonyham
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is