Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagyományos rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g krumpli
  • 300 ml tejföl
  • 4 tojás
  • 100 g kolbász
  • 100 g sajt
  • só

Elkészítése

A krumplit héjában félpuhára, a tojásokat 15 perc alatt keményre főzzük. A tojásokról a héjat eltávolítjuk.A krumpliról egy nagyjából tíz perces hideg vízben történő hűtés után lekaparjuk a héjat.

A kolbászról lehúzzuk a bőrt (ha nem jön le, akkor víz alatt picit megáztatjuk), majd felkarikázzuk.

A tejfölt nagyon kevés sóval elkeverjük.

Egy magas peremű tepsit vagy egy jénait alaposan kivajazunk.

A krumpliszeletek harmadával a tál alját kitesszük és picit sózzuk. A tojásokat szintén felszeljük és felét a krumplikra tesszük. Erre rákenjük a tejföl harmadát, illetve rátesszük a kolbászok felét. Krumpliréteg következik ismét, majd tojás, tejföl, kolbász, végül a maradék krumplival betakarjuk és megint sózzuk picit. Erre rákenjük az utolsó harmad tejfölt és reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején (kb 40 perc).

Rövid hűtés után tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hagyomanyos-rakott-krumpli/