Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hajdú káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál kolbász
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 dl csirke alaplé
  • 1 nagy doboz tejföl (375 g)
  • 2 evőkanál finomliszt
Hajdú káposzta

Elkészítése

A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a megmosott savanyú káposztát. Felöntjük csirkealaplével, és elkezdjük főzni. Amikor a káposzta már puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és tovább főzzük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd ezzel a keverékkel behabarjuk a káposztát, hogy sűrűbb, krémesebb állagot kapjunk. Néhány percig még főzzük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hajdu-kaposzta/