Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halas rakottas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg tőkehalfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 cm gyömbér
  • 0,5 citrom leve
  • 0,5 csomag halas fűszerkeverék
  • 40 dkg kelbimbó
  • 4 sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 dl tejföl
  • 3 ek keményítő
  • 2 tojás
  • só


Elkészítése:

A tőkehalfilét kockára vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára rendezzük.

Meglocsoljuk a citrom lével, ráreszeljük a gyömbért, meghintjük a fűszerkeverék felével.

Rátesszük a kelbimbót, a felszeletelt sárgarépát, a paprikát, és ízlés szerint sózzuk.

Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket, a keményítőt, és alaposan elkeverjük.

A tepsiben lévőkre öntjük, az egészet sütőbe toljuk, és 190 fokon 60 perc alatt készre sütjük.

Felszeletelés előtt pihentetjük egy órát.

Párolt rizzsel, vagy önálló egytálételként tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/halas-rakottas/