Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis bélszín tejszínes mártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg hús (eredeti receptben marhabélszín, én most lapockát használtam ezért hamis)
  • 2 szál fehérrépa
  • 5 szál sárgarépa
  • 1 fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 ml tejszín
  • 0,5 db citrom leve
  • 4 db babérlevél
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 csapott evőkanál finomliszt

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.

A húst megmossuk, felszeleteljük és megsózzuk.

A zöldségeket olajon/zsíron megdinszteljük, mellérakjuk a húst és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a borsot és a babérleveleket.

30-40 percig főzzük, míg a hús megpuhul, majd kiszedjük.

A zöldségekhez adjuk a citromlevet (vagy 1-2 ek ecetet), felforraljuk, majd belekeverjük a mustárt is.

Levesszük a tűzről, a zöldségeket botmixerrel simára turmixoljuk és visszatesszük a tűzre.

Hozzáadjuk a tejszínt, sót, cukrot, lisztet, és állandó keverés mellett besűrítjük. Rövid ideig forraljuk, majd visszatesszük a felszeletelt húst és így is hagyjuk forrni picit.

Knédlivel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hamis-belszin-tejszines-martasban/