Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis sólet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertésoldalas (vagy comb)
  • 0,5 kg bab
  • 20 dkg árpagyöngy
  • só
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
Hamis sólet

Elkészítése

A babot egy órára vízbe áztatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát zsíron megpirítjuk, majd megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a húst, jól átpirítjuk, sózzuk, és zsírjára visszapirítjuk. Ezután rákerül a bab és az árpagyöngy. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön újra zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot, majd ezzel is főzzük még egy keveset. Ha a bab még nem puhult meg, annyi vízzel felengedjük, amennyivel készre tudjuk főzni.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hamis-solet/