Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi disznótoros krumpliágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg házi kolbász
  • 1 kg tüdős-májas hurka
  • 2 kg krumpli
  • kevés só
  • kevés víz


Elkészítése:

A meghámozott, hasábokra vágott, nagyon enyhén megsózott krumplit (kolbász, és a hurka is sós, főként a kolbász) egy nagy porcelán tál, vagy vastag peremes tepsi aljára terítjük, majd a kolbászt és a hurkát elosztjuk a krumpliágyon úgy, hogy a lehető legközelebb legyenek egymáshoz.

Hústűvel, vagy villával szurkáljuk meg a hurkát és a kolbászt, majd kevés vizet öntve alá tegyük 180°-os sütőbe. Más fűszerezést a krumpli nem igényel, hiszen a kisülő zsír biztosítja a köret csodás ízét.

A hurka-kolbász hagyományos körete a párolt káposzta, de egyszerűen savanyúsággal is tálalható.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hazi-disznotoros-krumpliagyon/