Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi falafel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 200 g csicseriborsó vízbe áztatva
  • 60 g vöröshagyma kisebb darabokra vágva
  • 40 g petrezselyemzöld
  • 20 g menta
  • 1 zöld chilipaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítése

Áztassuk be a csicseriborsót bő vízbe egy éjszakára, de legalább 8 órára, majd öntsük le róla a vizet.

A lisztet és a szódabikarbónát kivéve tegyük a hozzávalókat egy aprítóba. Hagymát nyugodtan vágjuk kisebb darabokra és pépesítsük.

Öntsük az aprított alapot egy tálba és szórjuk bele a lisztet és a szódabikarbónát. Fedjük le és pihentessük a hűtőben egy órát.

Enyhén nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat a masszából. Egy magasabb falú edényben hevítsünk bő olajat kb 170°C-ra.

Süssünk 5-6 falafelt egyidőben aranybarnára kb 2 perc alatt. A megsült falfeleket csepegtessük le papírtörlőn.

A megsült falfelt tunkoljuk mentás joghurtba esetleg frissen készült pitával fogyasszuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hazi-falafel/