Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pörkölt, tokány, pecsenye

Sütemény receptek

Házi tejfölös csirke paprikás galuskával és uborka salátával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 egész házi csirke 1 kanál zsír 2 kanál tejföl 2 közepes vöröshagyma 3 csipet só kevés bors 1 kiskanál pirospaprika 2 paradicsom 2 paprika kevés majoránna fokhagymakrém vagy 1 fej fokhagyma 1 kg uborka 4 csipet só kevés ecet Elkészítése: Feldaraboljuk az egész csirkét, a lábat, hátat félreteszem. Ez jó lesz a húslevesbe. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Toth Csilla
Beküldte: 2015.01.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 egész házi csirke
  • 1 kanál zsír
  • 2 kanál tejföl
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 csipet só
  • kevés bors
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • kevés majoránna
  • fokhagymakrém vagy 1 fej fokhagyma
  • 1 kg uborka
  • 4 csipet só
  • kevés ecet


Elkészítése:

Feldaraboljuk az egész csirkét, a lábat, hátat félreteszem. Ez jó lesz a húslevesbe.

A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsíron megdinsztelem. Amikor jó beleteszem a fűszereket és a paprikát, paradicsomot. A végén pedig a feldarabolt csirke húst. Öntök rá egy kis vizet és fedő alatt készre főzöm. A házi csirkét picit tovább kell főzni mint a boltit. Ez kb 2 óra.

Közben amíg fől a pörkölt a szokásos módon elkészítjük a galuska tésztát, és forró vízbe kifőzöm. A pörkölt ha kész, puha a hús, teszek bele egy csipet lisztet és egy pohár tejfölt. Ha felforrt akkor van kész a pörkölt.

Az uborka salátát elkészítem és a pörkölt mellé tálalom.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Toth Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is