Hozzávalók:
- 1 egész házi csirke
- 1 kanál zsír
- 2 kanál tejföl
- 2 közepes vöröshagyma
- 3 csipet só
- kevés bors
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- kevés majoránna
- fokhagymakrém vagy 1 fej fokhagyma
- 1 kg uborka
- 4 csipet só
- kevés ecet
Elkészítése:
Feldaraboljuk az egész csirkét, a lábat, hátat félreteszem. Ez jó lesz a húslevesbe.
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsíron megdinsztelem. Amikor jó beleteszem a fűszereket és a paprikát, paradicsomot. A végén pedig a feldarabolt csirke húst. Öntök rá egy kis vizet és fedő alatt készre főzöm. A házi csirkét picit tovább kell főzni mint a boltit. Ez kb 2 óra.
Közben amíg fől a pörkölt a szokásos módon elkészítjük a galuska tésztát, és forró vízbe kifőzöm. A pörkölt ha kész, puha a hús, teszek bele egy csipet lisztet és egy pohár tejfölt. Ha felforrt akkor van kész a pörkölt.
Az uborka salátát elkészítem és a pörkölt mellé tálalom.