Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg lapocka 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 40 dkg füstölt húsos szalonna 150 g paradicsompüré 3-4 db ecetes csemege uborka alaplé (húsleves) só (ízlés szerint) őrölt fekete bors (ízlés szerint) 2 ek házi sertészsír Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, rádobjuk a szalonnakockákat és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2016.02.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg füstölt húsos szalonna
  • 150 g paradicsompüré
  • 3-4 db ecetes csemege uborka
  • alaplé (húsleves)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 ek házi sertészsír


Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, rádobjuk a szalonnakockákat és a vöröshagymát.

A húst alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A serpenyőbe dobjuk és fehéredésig pirítjuk, majd addig főzzük, amíg az összes lé el nem párolog. Ekkor felöntjük alaplével, sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lefedjük, és teljesen puhára főzzük. (Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet.)

Amikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a paradicsompürét és a felcsíkozott uborkát. További 10 percet főzzük, majd a kívánt körettel tálaljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is