Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hentes tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéscomb (vagy lapocka )
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

A hagymát apróra, a húst, szalonnát, sonkát és csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük.

Ezután hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és mindig csak kevés vizet öntünk alá, hogy lassan párolódjon. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és tovább pároljuk.

Amikor a hús teljesen megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát és a paradicsompürét. Az egészet átpirítjuk, majd levesszük a tűzről.

Köretként rizst vagy burgonyakrokettet ajánlunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hentes-tokany/