Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hentestokány rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csemege uborka
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2,5 dl rizs
  • só
  • bors

Elkészítése

A füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A kiolvadt zsíron a finomra vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, a zúzott fokhagymát és fehéredésig pirítjuk.

Annyi vízzel önjük fel, hogy ellepje, majd sót és borsot adunk hozzá ízlés szerint. Takaréklángon pároljuk.

Mikor a hús félig megpuhult, akkor rátesszük a paradicsompürét is és tovább pároljuk.

Mikor a hús megfőtt, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát is és még 5 percig együtt főzzük.

A rizst dupla mennyiségű forró, sós vízben megfőzzük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hentestokany-rizzsel/