Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hétvezér-tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg marhapacsni
  • 25 dkg sertéscomb
  • 25 dkg borjúhús (vagy kicsontozott csirkemell)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szem paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál liszt
  • 1 csapott kiskanál őrölt pirospaprika
  • 1 késhegynyi majoránna
  • bors

Elkészítése

Az olajon, fedő alatt megpirítjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát, átsütjük rajta a kockákra vágott marhahúst, a pirospaprikával meghintjük, és annyi vízzel engedjük fel, hogy félig ellepje. Beletesszük a paradicsomot meg a zöldpaprikát, a fokhagymagerezdeket, és megfűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon 40 percig pároljuk.

Ekkor rakjuk bele a kockákra vágott sertéshúst, ha kell, egy kevés vizet öntünk még hozzá, és 30 percig, kis lángon együtt puhítjuk. A végén kerül a lábasba kicsontozott, lebőrözött csirkemell, és együtt teljesen megpuhítjuk.

Vagy így, rövid lével tálaljuk, vagy a liszttel simára kevert tejföllel sűrítjük be a mártást. Galuska illik hozzá, de sokan csak puha kenyérrel eszik.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hetvezer-tokany/