Elkészítése
A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a megpucolt és apróra felkockázott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és belepréseljük a megpucolt fokhagymát. Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és folyamatosan pótoljuk a vizet, amit elfőtt.
Amikor félig megfőtt a krumpli, hozzáadjuk a tarhonyát, óvatosan összekeverjük, öntünk rá még 2 dl vizet, és előmelegített sütőbe, fedővel letakarva betesszük sülni. Amikor megsült és kicsit kihűlt, egy tálba öntjük, majd 5 evőkanál tejfölt teszünk rá, és hóember formát alakítunk ki.
A csemegeuborkát felkarikázzuk, ezek lesznek a hóember gombjai és az orra. Az olívabogyó a szemeit adja, a pirospaprikát felcsíkozzuk, amely a sálját, száját és sapkáját alkotja.
