Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a megpucolt és apróra felkockázott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és belepréseljük a megpucolt fokhagymát. Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és folyamatosan pótoljuk a vizet, amit elfőtt. Amikor félig megfőtt a krumpli, hozzáadjuk a tarhonyát, óvatosan összekeverjük, öntünk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.12.10.

Hozzávalók

Díszítés

Elkészítése

A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a megpucolt és apróra felkockázott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és belepréseljük a megpucolt fokhagymát. Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és folyamatosan pótoljuk a vizet, amit elfőtt.

Amikor félig megfőtt a krumpli, hozzáadjuk a tarhonyát, óvatosan összekeverjük, öntünk rá még 2 dl vizet, és előmelegített sütőbe, fedővel letakarva betesszük sülni. Amikor megsült és kicsit kihűlt, egy tálba öntjük, majd 5 evőkanál tejfölt teszünk rá, és hóember formát alakítunk ki.

A csemegeuborkát felkarikázzuk, ezek lesznek a hóember gombjai és az orra. Az olívabogyó a szemeit adja, a pirospaprikát felcsíkozzuk, amely a sálját, száját és sapkáját alkotja.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is