Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hóemberes pásztortarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg tarhonya
  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

Díszítés

  • 1 db uborka
  • 1 db olívabogyó
  • 1 db piros paprika

Elkészítése

A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a megpucolt és apróra felkockázott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és belepréseljük a megpucolt fokhagymát. Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és folyamatosan pótoljuk a vizet, amit elfőtt.

Amikor félig megfőtt a krumpli, hozzáadjuk a tarhonyát, óvatosan összekeverjük, öntünk rá még 2 dl vizet, és előmelegített sütőbe, fedővel letakarva betesszük sülni. Amikor megsült és kicsit kihűlt, egy tálba öntjük, majd 5 evőkanál tejfölt teszünk rá, és hóember formát alakítunk ki.

A csemegeuborkát felkarikázzuk, ezek lesznek a hóember gombjai és az orra. Az olívabogyó a szemeit adja, a pirospaprikát felcsíkozzuk, amely a sálját, száját és sapkáját alkotja.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hoemberes-pasztortarhonya/