Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók kb 24 darabhoz: Palacsinta: 40 dkg rétes liszt 1 tojás 2 dl natúr joghurt 3-4 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz csipet só Töltelék: 50 dkg maradék pörkölt vagy sült hús 5 dl tejföl Összeállítás: vaj (tepsi kikenéshez) zsemlemorzsa (tepsi megszóráshoz) 1 pohár tejföl 5 dkg sajt 2 paradicsom (elhagyható) Elkészítése: A palacsinta hozzávalóiból tejszín […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.08.28.

Elkészítése

Hozzávalók kb 24 darabhoz:
Palacsinta:

  • 40 dkg rétes liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3-4 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
  • csipet só

Töltelék:

  • 50 dkg maradék pörkölt vagy sült hús
  • 5 dl tejföl

Összeállítás:

  • vaj (tepsi kikenéshez)
  • zsemlemorzsa (tepsi megszóráshoz)
  • 1 pohár tejföl
  • 5 dkg sajt
  • 2 paradicsom (elhagyható)


Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóiból tejszín sűrűségű tésztát keverünk és a szokásos módon kisütjük.

A pörköltet ledaráljuk és elkeverjük a tejföllel, majd egyenletesen elosztva megtöltjük vele a palacsintákat.

Egy megfelelő méretű tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Két sorban elhelyezzük benne a feltekert palacsintákat.

Összekeverjük a reszelt sajtot, pörkölt szaftot a tejföllel és meglocsoljuk vele a tetejét. Paradicsom szeletekkel díszítjük és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje kezd pirulni kivesszük és tálaljuk.
[box style=”info”]Ez az étel amit legtöbbször maradékból készítünk, legyen az csirke, vagy sertéspörkölt, de elkészíthető megmaradt sült húsból is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is