Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hortobágyi palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 800 g csirkehús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • szerecsendió
  • chili
  • só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • 12 db sós palacsinta
  • 2 evőkanál darabolt paradicsom
  • 0,5 kaliforniai paprika
  • 1 zöldségleves kocka

Elkészítése

A meghámozott és felaprított hagymákat a zsíron megpirítjuk, majd sózzuk kissé. Tegyük bele a felaprított húst és hagyjuk kifehéredni, közben pedig kevergessük.

Tegyük bele a pirospaprikát, majd forgassuk össze 1-2 perc alatt. Öntsük fel forró vízzel, tegyük bele a paradicsomot, kaliforniai paprikát, fűszereket és a leveskockát.

Főzzük puhára, de a leve bő legyen, mert ezt be fogjuk habarni és leturmixoljuk a végén.

A kihűlt pörköltből a húsokat szedjük ki és szabadítsuk meg a csontoktól, inaktól, porcoktól. Daraboljuk össze, de csak szépen, nem kell trancsírozni.

Süssük ki a palacsintákat.

A pörkölt levét habarjuk be egy kanál liszttel és tejföllel. Töltsük meg a palacsintákat és öntsük rá a turmixolt szószt. Tegyük sütőbe, hogy átmelegedjen.

Tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hortobagyi-palacsinta-6/