Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krumplis egytálételek

Hortobágyi töltött burgonya maradékból

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben héjukban megfőzzük. Miután megfőttek, meghámozzuk és hosszában kettévágjuk őket, a belsejüket pedig kikaparjuk. A pörköltet kicsit megmelegítjük és leszűrjük. A húst ledaráljuk, majd összekeverjük a kikapart burgonyarészekkel. Ha szükséges, tovább ízesítjük, és a kapott keveréket visszatöltjük a burgonyákba. A megtöltött burgonyákat tepsibe vagy jénaiba helyezzük, tejföllel meglocsoljuk, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.08.29.

Hozzávalók

A töltelékhez

A mártáshoz

Elkészítése

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben héjukban megfőzzük. Miután megfőttek, meghámozzuk és hosszában kettévágjuk őket, a belsejüket pedig kikaparjuk. A pörköltet kicsit megmelegítjük és leszűrjük. A húst ledaráljuk, majd összekeverjük a kikapart burgonyarészekkel. Ha szükséges, tovább ízesítjük, és a kapott keveréket visszatöltjük a burgonyákba.

A megtöltött burgonyákat tepsibe vagy jénaiba helyezzük, tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Közben a pörkölt szaftját felforraljuk, szükség esetén kevés vizet adunk hozzá, majd tejföllel és liszttel behabarjuk. A sütőből kivett töltött burgonyákat a paprikás mártással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is