Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hortobágyi töltött burgonya maradékból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szem burgonya
  • só

A töltelékhez

  • maradék pörkölt

A mártáshoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben héjukban megfőzzük. Miután megfőttek, meghámozzuk és hosszában kettévágjuk őket, a belsejüket pedig kikaparjuk. A pörköltet kicsit megmelegítjük és leszűrjük. A húst ledaráljuk, majd összekeverjük a kikapart burgonyarészekkel. Ha szükséges, tovább ízesítjük, és a kapott keveréket visszatöltjük a burgonyákba.

A megtöltött burgonyákat tepsibe vagy jénaiba helyezzük, tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Közben a pörkölt szaftját felforraljuk, szükség esetén kevés vizet adunk hozzá, majd tejföllel és liszttel behabarjuk. A sütőből kivett töltött burgonyákat a paprikás mártással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hortobagyi-toltott-burgonya-maradekbol/