Elkészítése
Hozzávalók:
Hús:
- 50 dkg darált hús
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zabpehely
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk só
Mártás:
- 1 l paradicsompüré
- 1 ek oregánó
- 1 ek bazsalikom
- 2 csipet só
- 3 ek barna cukor
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A húsgolyók hozzávalóit alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe 30-60 percre. Kisebb golyókat formázunk belőle, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb. 20 percet.
Egy serpenyőben felforraljuk a paradicsomszószt, hozzáadjuk a fűszereket, és ha kell, utánaízesítünk.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és összeforraljuk. A húsgolyókat a mártásba tesszük, és 5-6 percen át forgatva összemelegítjük. Tésztával, rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.

