Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Húsgolyók krémes kapormártásban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A golyókhoz: 50 dkg sertés darálthús 2 kávéskanál só 2 csipet bors 3 nagy gerezd fokhagyma 1 közepes fej vöröshagyma a sütéshez étolaj A mártáshoz: 4 evőkanál étolaj 4 evőkanál liszt 200 ml főzőtejszín 2 kávéskanál só 2 teáskanál ecet (10 %-os) 1 teáskanál cukor 1 teáskanál vágott kapor Elkészítése: A darált húst ízesítjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mesyke
Beküldte: 2017.10.22.

Elkészítése

Hozzávalók:
A golyókhoz:

  • 50 dkg sertés darálthús
  • 2 kávéskanál só
  • 2 csipet bors
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • a sütéshez étolaj

A mártáshoz:

  • 4 evőkanál étolaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 kávéskanál só
  • 2 teáskanál ecet (10 %-os)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál vágott kapor


Elkészítése:

A darált húst ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, apróra reszelt vöröshagymával. Vizes kézzel kisebb golyókat formálunk, majd felforrósított olajban körbesütjük minden oldalát.

A mártáshoz az olajban megpirítjuk a lisztet, ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, felöntjük a főzőtejszínnel (kicsit sűrűbb tejjel hígíthatjuk még) és beleforgatjuk a golyókat és meghintjük a kaporral.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is