Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús (ízlés szerint sózva, boroszva, majd diónyi golyókat formázunk belőle)
- 1 kg burgonya
- 30 dkg koktélparadicsom
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek búzadara
- 5 ek majonéz
- 1 tk kurkuma
- 2 tk mustár
- só
- bors
- 1 kis csokor kapor
- olaj
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben megszórjuk a kurkumával. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni.
A burgonyát lereszeljük a reszelő közepes lyukán. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a tojással, a búzadarával, a sóval, a borssal és az apróra vágott kaporral. Hozzáadjuk a hagymás, répás keveréket is.
Egy kiolajozott, közepes méretű tepsiben elterítjük.
Finoman belenyomkodjuk a tetejébe a vizes kézzel formázott húsgombócokat és a koktélparadicsomot.
Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük (kb 40 perc alatt).

