Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Húsgombóc bakonyi módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg darált hús 2 gerezd fokhagyma só bors 3-4 ek zsemlemorzsa 1 tojás kevés piros arany A szószhoz: 20 dkg csiperke szeletelve 1 közepes hagyma aprítva só bors pirospaprika petrezselyemzöld kevés víz vagy húsleves alaplé 3 dl tejföl 1 tk liszt Elkészítése: A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2015.05.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • kevés piros arany

A szószhoz:

  • 20 dkg csiperke szeletelve
  • 1 közepes hagyma aprítva
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • kevés víz vagy húsleves alaplé
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk liszt


Elkészítése:

A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Visszahelyezzük a gombócokat, és felengedjük némi vízzel, vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig “főzzük”.

Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk.

[box style=”info”]Nokedli, vagy spagetti tészta illik hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is