Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóc bakonyi módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • kevés piros arany

A szószhoz:

  • 20 dkg csiperke szeletelve
  • 1 közepes hagyma aprítva
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • kevés víz vagy húsleves alaplé
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk liszt


Elkészítése:

A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Visszahelyezzük a gombócokat, és felengedjük némi vízzel, vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig “főzzük”.

Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk.

[box style=”info”]Nokedli, vagy spagetti tészta illik hozzá.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husgomboc-bakonyi-modra/