Elkészítése
A gombóc elkészítése
A darált húst összegyúrjuk a pirospaprikával, az apróra vágott vöröshagymával, a tojással és a főtt rizzsel. Sózzuk, borsozzuk, majd kis gombócokat formázunk a masszából.
A paradicsommártás elkészítése
Egy fazékban felforraljuk a paradicsomszószt, majd a gombócokat óvatosan belehelyezzük. Lassú tűzön, gyöngyöző forrás mellett készre főzzük.
Egy másik edényben az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és az apróra vágott vöröshagymát. Zsemleszínű rántást készítünk, amit pirospaprikával megszórunk, majd vízzel felöntünk. Ezt a rántást hozzáöntjük a paradicsomszószhoz, és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, és ha szükséges, cukorral édesítjük. Lassú tűzön pár percig főzzük, amíg az ízek összeérnek.
Tálalás
A húsgombócokat a paradicsommártással tálaljuk. Vízben főtt burgonyát kínálunk mellé.
