Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóc paradicsom mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóchoz

  • 50 dkg darálthús
  • 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma (apró kockákra vágva )
  • 1 db tojás
  • 6 dkg főtt rizs
  • só
  • bors

Paradicsom mártáshoz

  • 1 üveg házi paradicsom szósz
  • 1 dl olaj
  • 4 evőkanál finomliszt
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

A gombóc elkészítése

A darált húst összegyúrjuk a pirospaprikával, az apróra vágott vöröshagymával, a tojással és a főtt rizzsel. Sózzuk, borsozzuk, majd kis gombócokat formázunk a masszából.

A paradicsommártás elkészítése

Egy fazékban felforraljuk a paradicsomszószt, majd a gombócokat óvatosan belehelyezzük. Lassú tűzön, gyöngyöző forrás mellett készre főzzük.

Egy másik edényben az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és az apróra vágott vöröshagymát. Zsemleszínű rántást készítünk, amit pirospaprikával megszórunk, majd vízzel felöntünk. Ezt a rántást hozzáöntjük a paradicsomszószhoz, és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, és ha szükséges, cukorral édesítjük. Lassú tűzön pár percig főzzük, amíg az ízek összeérnek.

Tálalás

A húsgombócokat a paradicsommártással tálaljuk. Vízben főtt burgonyát kínálunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husgomboc-paradicsom-martassal/