Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóc paradicsommártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2 egész tojás
  • 0,5 kg rizs
  • 1 l sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1-2 szálzeller
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál púpos zsír
  • 2-3 nagy fej vöröshagyma


Elkészítése:

A húshoz adjuk a rizst, tojásokat és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk.

A hagymát, amit apró kockára vágunk, 1 ek zsíron megdinszteljük és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd az egészet a húshoz adjuk.
Alaposan összedolgozzuk és ízlés szerint utánízesítünk, ha szükséges.

A felhígított paradicsom felében megfőzzük a húsgombócokat.

A maradék zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából rántást készítünk, amit a hideg paradicsomlé másik felével felengedünk és csomómentesre keverünk.

A léből a megfőtt húsgombócokat kiszedjük és félrerakjuk. A rántásos paradicsomot hozzáadjuk a főzőléhez, elkeverjük, visszatesszük bele a gombócokat, fűszerezzük, majd felforraljuk és kész is.

Zsíros krumplival vagy sós vízben főtt krumplival tálaljuk, vagy csak a szószt a gombóccal.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husgomboc-paradicsommartasban/