Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóc tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • 2 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • só
  • bors

A mártáshoz

  • 2 evőkanál olaj
  • 4 dl paradicsomlé
  • 2,5 dl víz
  • 1 tasak bolognai alappor
  • só
  • bors

A tetejére

  • reszelt sajt

Elkészítése

A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A húsgombócok összes hozzávalóját összedolgozzuk egy nagy tálban, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.

Felforrósított olajban elősütjük.

A mártáshoz az olajat felmelegítjük, beleöntjük a paradicsomot, majd felöntjük a vízben elkevert bolognai porral. Fűszerezzük és összeforraljuk.

A gombócokat egy nagy jénaiba rakjuk és ráöntjük a szószt. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husgomboc-tesztaval/