Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 tojás 150 g liszt 250 g tejföl 1 tk sütőpor 0,5 tk só 150 g sajt reszelve 500 g fagyasztott húsgombóc Elkészítése: A gombócokat a sütés előtt 15-20 perccel vegyük elő fagyasztóból, hogy félig felengedjenek. Ha saját magunk készítjük a gombócot akkor pont fordítva, tegyük be a fagyasztóba a felhasználás előtt. Az enyhén […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ildikó Juhászné
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 150 g liszt
  • 250 g tejföl
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 tk só
  • 150 g sajt reszelve
  • 500 g fagyasztott húsgombóc


Elkészítése:

A gombócokat a sütés előtt 15-20 perccel vegyük elő fagyasztóból, hogy félig felengedjenek. Ha saját magunk készítjük a gombócot akkor pont fordítva, tegyük be a fagyasztóba a felhasználás előtt.

Az enyhén felvert tojásokat keverjük össze a tejföllel.
A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a sót, adjuk hozzá a tojásos keverékhez.
Öntsük a tésztát kivajazott 24 cm átmérőjű kerek tortaformába, nyomkodjuk bele a gombócokat, hintsük meg reszelt sajttal.

Előmelegített 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Kicsit hagyjuk pihenni, hűlni mielőtt tálalnánk, így a tésztának lesz még ideje magába szívni a gombócok kisülő szaftját.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Ildikó Juhászné
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is