Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóccal rakott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg rizs
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 csomag tejszínes-fokhagymás csirke alap
  • 500 ml főzőtejszín
  • 10 dkg sajt
  • vegeta
  • fokhagymapor
  • ízlés szerint petrezselyemzöld
  • só
  • bors

Elkészítése

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és feltesszük enyhén sós vagy vegetás vízbe főni.

Közben összeállítjuk a gombócokat. A darált húshoz adunk sót, borsot, vegetát (elhagyható), petrezselyemzöldet, fokhagyma port, 1 ek zabpehelylisztet és az egészet jól összedolgozzuk. A húsmasszából gombócokat formálunk, majd félretesszük.

A rizst előfőzzük. Kevés zsiradékon előbb megpirítjuk a leöblített rizst, majd kétszeres vízmennyiséggel felöntjük és forrásig nagy lángon, majd lefedve kis lángon puhára főzzük.

A csirke alapot elkeverjük a tejszínnel. Ha kell, akkor kevés vízzel lazítjuk.

A gombócokat serpenyőben, kevés felforrósított zsiradékon megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és néhány percig főzzük.

Egy jénai tál aljára kerül az elkészült rizs, rá a megfőtt karfiol, végül a húsgombócokat is elrendezzük rajta.

A tejszínnel leöntjük, végül megszórjuk reszelt sajttal és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb 30 percre.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husgomboccal-rakott-karfiol/