Elkészítése
Hozzávalók:
- 70 dkg sertés darált hús (dagadó, lapocka, comb stb.)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 tk majoránna
- 2 tk pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 bögre rizs
- 4 ek étolaj
- 3 ek finomliszt
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágom, és összekeverem a hússal, a tojással, a sóval, a borssal, a majoránnával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.
A masszából vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázok, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 40 perc alatt megfőzöm. A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.
Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítek, megszórom a maradék pirospaprikával, beleöntöm a paradicsompürét, elkeverem, és felöntöm a gombócok főzővizével. Csomómentesre keverem, sóval, cukorral ízesítem, belerakom a húsgombócokat, és felforralom.
Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálalom.


