Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Húsgombócok paradicsomszósszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg sertés darált hús (dagadó, lapocka, comb stb.) 1 fej vöröshagyma 1 tojás 1 tk majoránna 2 tk pirospaprika 1 kk őrölt bors 1 bögre rizs 4 ek étolaj 3 ek finomliszt 20 dkg sűrített paradicsom 1 szál zellerzöld ízlés szerint cukor ízlés szerint só Elkészítése: A vöröshagymát apró kockákra vágom, és összekeverem […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.08.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés darált hús (dagadó, lapocka, comb stb.)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 tk majoránna
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 bögre rizs
  • 4 ek étolaj
  • 3 ek finomliszt
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 1 szál zellerzöld
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágom, és összekeverem a hússal, a tojással, a sóval, a borssal, a majoránnával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.

A masszából vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázok, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 40 perc alatt megfőzöm. A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.

Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítek, megszórom a maradék pirospaprikával, beleöntöm a paradicsompürét, elkeverem, és felöntöm a gombócok főzővizével. Csomómentesre keverem, sóval, cukorral ízesítem, belerakom a húsgombócokat, és felforralom.

Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is