Elkészítése
A húst alaposan összekeverjük a szójaszósszal, a cukorral, a keményítővel és a kissé felvert tojással. A masszából körülbelül 12 gombócot formálunk, majd 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Egy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a gombócokat körülbelül 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk minden oldalukon. Amikor elkészültek, kiszedjük őket a serpenyőből, és félretesszük.
A visszamaradt olajba beletesszük a szeletelt gombát, a kínai kelt és a hagymát. Hozzáadjuk a gyömbért és a sót, majd kevergetve további 3 percig sütjük a zöldségeket. Ezután visszahelyezzük a gombócokat, és hozzáadjuk a 15 percre langyos vízbe áztatott, majd leszűrt tésztát.
Az egészet fél deci vízzel nyakon öntjük, majd fedő alatt pároljuk, amíg minden összefő, és az ízek összeérnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
