Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombócok üvegtésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • 25 dkg kínai kel
  • 3 fej csiperkegomba
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • tojás
  • 10 dkg üvegtészta
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só

Elkészítése

A húst alaposan összekeverjük a szójaszósszal, a cukorral, a keményítővel és a kissé felvert tojással. A masszából körülbelül 12 gombócot formálunk, majd 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Egy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a gombócokat körülbelül 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk minden oldalukon. Amikor elkészültek, kiszedjük őket a serpenyőből, és félretesszük.

A visszamaradt olajba beletesszük a szeletelt gombát, a kínai kelt és a hagymát. Hozzáadjuk a gyömbért és a sót, majd kevergetve további 3 percig sütjük a zöldségeket. Ezután visszahelyezzük a gombócokat, és hozzáadjuk a 15 percre langyos vízbe áztatott, majd leszűrt tésztát.

Az egészet fél deci vízzel nyakon öntjük, majd fedő alatt pároljuk, amíg minden összefő, és az ízek összeérnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husgombocok-uvegtesztaval/