Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombócos káposzta pörköltösen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • só
  • bors
  • fokhagymapor
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál paradicsomszósz
  • 50 dkg édes káposzta
  • tejföl
Húsgombócos káposzta pörköltesen

Elkészítése

A darált húst összegyúrjuk a megfőzött, kihűlt rizzsel, sóval, borssal, fokhagymaporral és egy tojással. Kis gombócokat formálunk a masszából.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük benne a felkockázott hagymát. Amikor a hagyma megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomszószt, majd felöntjük 2 pohár vízzel. Amikor a szósz felforrt, beletesszük a húsgombócokat, és addig főzzük, amíg a gombócok színe megváltozik.

Ezután hozzáadjuk a vékonyra felvágott káposztát, megsózzuk, és tovább főzzük, amíg a szósz besűrűsödik és a káposzta megpuhul.

Tejföllel ízlés szerint ízesíthetjük tálaláskor.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husgombocos-kaposzta-porkoltosen/