Elkészítése
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük.
A brokkolit sós vízben roppanósra főzzük.
A vöröshagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd a felforrósított olajon megpároljuk. Ezután pirospaprikával meghintjük és kevés vízzel felengedjük.
A húst, paprikakrémet, a kicsumázott és feldarabolt paprikát, paradicsom szeleteket hozzáadjuk a pörkölt alapohoz, majd kissé borsozzuk és puhára pároljuk az egészet.
A tejfölbe belekeverjük a tojást, majd sóval és borssal ízesítjük.
A hőálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk, majd a brokkolit elterítjük benne.
A rizst a hússal összekeverjük, majd rátesszük a brokkolira és szépen elsimítjuk.
A tojásos tejföllel meglocsoljuk a tetejét és elsimítjuk rajta. Kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejét és 200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.

