Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos brokkoli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli (rózsáira szedve)
  • 1 bögre rizs (2 dl, előre megfőzve)
  • 40 dkg darált hús (sertés és marhahús keveréke)
  • 1 darab sárga húsú paprika
  • 1 darab paradicsom
  • bors
  • só
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 450 g tejföl
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése

A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük.

A brokkolit sós vízben roppanósra főzzük.

A vöröshagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd a felforrósított olajon megpároljuk. Ezután pirospaprikával meghintjük és kevés vízzel felengedjük.

A húst, paprikakrémet, a kicsumázott és feldarabolt paprikát, paradicsom szeleteket hozzáadjuk a pörkölt alapohoz, majd kissé borsozzuk és puhára pároljuk az egészet.

A tejfölbe belekeverjük a tojást, majd sóval és borssal ízesítjük.

A hőálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk, majd a brokkolit elterítjük benne.

A rizst a hússal összekeverjük, majd rátesszük a brokkolira és szépen elsimítjuk.

A tojásos tejföllel meglocsoljuk a tetejét és elsimítjuk rajta. Kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejét és 200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husos-brokkoli/