Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Első lépésként alaposan megmossuk a cukkiniket, majd meghámozzuk és hosszában félbevágjuk őket. A belsejüket egy kanál segítségével kikaparjuk, hogy a magok kijöjjenek, majd ismét megmossuk. Kiolajozott tepsibe helyezzük a félbevágott cukkiniket, és ha szükséges, az aljukat kissé levágjuk, hogy stabilan megálljanak. A töltelékhez darált húsból pörköltet készítünk. Ehhez először egy serpenyőben hagymát pirítunk, majd hozzáadunk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Első lépésként alaposan megmossuk a cukkiniket, majd meghámozzuk és hosszában félbevágjuk őket. A belsejüket egy kanál segítségével kikaparjuk, hogy a magok kijöjjenek, majd ismét megmossuk. Kiolajozott tepsibe helyezzük a félbevágott cukkiniket, és ha szükséges, az aljukat kissé levágjuk, hogy stabilan megálljanak.

A töltelékhez darált húsból pörköltet készítünk. Ehhez először egy serpenyőben hagymát pirítunk, majd hozzáadunk tört fokhagymát, kevés őrölt borsot és ízlés szerint durvára őrölt színes borsot, hogy pikánsabb legyen az íze. Sóval és pirospaprikával fűszerezzük. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk az apróra vágott csiperkegombát, de csak annyira főzzük, hogy a gomba még roppanós maradjon, hiszen a sütőben tovább fog főni.

A kész tölteléket a cukkinikbe töltjük háromnegyedig, majd a tetejét lesimítjuk. Minden cukkinira egy szelet füstölt sajtot helyezünk, majd paradicsomkarikákkal díszítjük, és bőségesen megszórjuk reszelt trappista sajttal.

A sütőt 220 fokra előmelegítjük, és a tepsit betesszük. Körülbelül 10 perc után a töltött cukkiniket bekenjük felvert tojással, majd további 15-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és a tojás megpirul.

Sztori

Ez a recept különleges alkalomra, az eljegyzésünkre született. Eredetileg nem terveztem cukkinit az asztalra tenni, de mivel ez volt éppen szezonális, úgy gondoltam, valami finomat készítek belőle. A vőlegényem, amikor megkóstolta, azt mondta, hogy ez egy jó választás volt. És nem csak a menüre gondolt – a legnagyobb dicséretet akkor kaptam tőle, amikor közölte, hogy alig várja, hogy szeptemberben a felesége legyek, és hogy sok ilyet készítsek még neki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is