Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg sertéshús (lapocka, comb vagy tarja) 1 nagy fej vöröshagyma 2 ek tyúkzsír 1 kk só 1 késhegynyi őrölt bors 1 tk őrölt pirospaprika 2 ek házi darált paprika 1 közepes paradicsom 25 dkg barna csiperke gomba Tészta: 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly) 1 nagy tojás 1 kk só 20 dkg liszt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.01.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéshús (lapocka, comb vagy tarja)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 ek házi darált paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 25 dkg barna csiperke gomba

Tészta:

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
  • 1 nagy tojás
  • 1 kk só
  • 20 dkg liszt


Elkészítése:

A húst megmossuk, és feldaraboljuk. Hagyjuk lecsepegni.

A gomba héját lehúzzuk, folyó víz alatt átmossuk és felszeleteljük. A vöröshagymát apróra kockázva a zsíron üvegesre pároljuk. Rádobjuk a felkockázott húst, és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával, darált paprikával ízesítjük, és felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a paradicsomot is, és fedő alatt puhára főzzük. (Ha a víz elpárologna, pótoljuk.)

Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és fedő nélkül pirítsuk a hússal együtt.

 

Tészta készítése:

Egy edényben sós, bő vizet forralunk. A krumplit pucoljuk meg, és reszeljük le kis lyukú reszelőn. Adjunk hozzá 1 tojást, sót és kb. 20 dkg lisztet. Keverjük simára. A már forró vízbe nokedliszaggatóval szaggassuk bele. Ha felúsztak a víz tetejére, pár percet hagyjuk főni. Szedjük át sós, hideg vízbe, öblítsük át, és csepegtessük le.

A tésztát a hússal és ízlés szerint tejföllel kínáljuk.

[box style=”info”]Ha sztrapacskáról van szó, akkor a legtöbb embernek a juhtúró és a szalonna jut eszébe. Pedig egyéb párosításban is remek fogás. Készítettem már korábban pirított káposztával, most pedig gombával, húsosan.
A megszokott sztrapacskától ez a változat jelentősen eltér, de azt hiszem a gasztronómiának ez a szépsége, hogy a recepteket magunk alakíthatjuk saját és a családunk ízlése szerint.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is