Hozzávalók:
- 60 dkg savanyú káposzta
- 2 pulyka szárny
- 0,5 dl olaj
- 1 nagyobb hagyma
- pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- gulyáskrém
- 1 babérlevél
Elkészítése:
Elkészítjük a pörkölt alapot: a felaprított hagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a pirospaprikát, sót, őrölt borsot és a babérlevelet. Beletesszük a ketté vágott szárnyakat és a káposztát. Annyi vízzel öntük fel, hogy ellepje. Adunk hozzá gulyáskrémet ízlés szerint, majd kevergetve főzzük.
Amikor a hús már puha, megszórjuk a liszttel és összeforraljuk, majd még melegen tálaljuk.
[box style=”info”]Én a káposztát megszórom kevés apróra vágott kaporral és úgy fogyasztom.[/box]