Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 2 pulyka szárny
  • 0,5 dl olaj
  • 1 nagyobb hagyma
  • pirospaprika
  • só
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • gulyáskrém
  • 1 babérlevél


Elkészítése:

Elkészítjük a pörkölt alapot: a felaprított hagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a pirospaprikát, sót, őrölt borsot és a babérlevelet. Beletesszük a ketté vágott szárnyakat és a káposztát. Annyi vízzel öntük fel, hogy ellepje. Adunk hozzá gulyáskrémet ízlés szerint, majd kevergetve főzzük.

Amikor a hús már puha, megszórjuk a liszttel és összeforraljuk, majd még melegen tálaljuk.
[box style=”info”]Én a káposztát megszórom kevés apróra vágott kaporral és úgy fogyasztom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husos-kaposzta-3/