Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Ha a káposzta túl savanyú, átöblítjük, majd kisebbre vágjuk, és a hagymás alapra tesszük. Rárakjuk a feldarabolt húst és a gerslit, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje az egészet. Hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát.

Ha a káposzta túl savanyú, átöblítjük, majd kisebbre vágjuk, és a hagymás alapra tesszük. Rárakjuk a feldarabolt húst és a gerslit, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje az egészet.

Hozzáadjuk a babérlevelet, a fűszereket, valamint az opcionálisan használt paradicsomot és paprikát. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús és a gersli megpuhul (kb. 1,5-2 óra).

Közben világos rántást készítünk: egy kisebb serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és egy kevés pirospaprikát, majd a forró káposztás étel levéből egy keveset hozzámerünk, hogy csomómentes legyen.

A rántást az ételhez keverjük, majd néhány percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.

Tálalás előtt a babérleveleket eltávolítjuk. Friss kenyérrel vagy tejföllel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is