Elkészítése
A vöröshagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát.
Ha a káposzta túl savanyú, átöblítjük, majd kisebbre vágjuk, és a hagymás alapra tesszük. Rárakjuk a feldarabolt húst és a gerslit, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje az egészet.
Hozzáadjuk a babérlevelet, a fűszereket, valamint az opcionálisan használt paradicsomot és paprikát. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús és a gersli megpuhul (kb. 1,5-2 óra).
Közben világos rántást készítünk: egy kisebb serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és egy kevés pirospaprikát, majd a forró káposztás étel levéből egy keveset hozzámerünk, hogy csomómentes legyen.
A rántást az ételhez keverjük, majd néhány percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.
Tálalás előtt a babérleveleket eltávolítjuk. Friss kenyérrel vagy tejföllel kínáljuk.


