Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos káposzta gerslivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg sertéshús (lehet bőrös hús, csülök csont nélkül, oldalas, comb stb.)
  • 20 dkg gersli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 darab babérlevél
  • só
  • bors
  • kömény
  • ételízesítő
  • majoránna

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát.

Ha a káposzta túl savanyú, átöblítjük, majd kisebbre vágjuk, és a hagymás alapra tesszük. Rárakjuk a feldarabolt húst és a gerslit, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje az egészet.

Hozzáadjuk a babérlevelet, a fűszereket, valamint az opcionálisan használt paradicsomot és paprikát. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús és a gersli megpuhul (kb. 1,5-2 óra).

Közben világos rántást készítünk: egy kisebb serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és egy kevés pirospaprikát, majd a forró káposztás étel levéből egy keveset hozzámerünk, hogy csomómentes legyen.

A rántást az ételhez keverjük, majd néhány percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.

Tálalás előtt a babérleveleket eltávolítjuk. Friss kenyérrel vagy tejföllel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husos-kaposzta-gerslivel/