Előkészítés
A húst nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra kockázzuk. A káposztát, ha túl savanyú, enyhén átmossuk.
Elkészítés
A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük a húsdarabokat, és 8–10 percig pároljuk. Meghintjük a pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, és félpuhára főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a káposztát és a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy szinte ellepje. Lefedve, lassú tűzön készre főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul és az ízek jól összeérnek.
Tálalás
Forrón kínáljuk tejföllel és friss, ropogós kenyérrel.
Tipp
Ha gazdagabb ízvilágra vágyunk, tehetünk a főzés végén a káposztába egy kevés füstölt kolbászt is. Másnapra még jobban összeérnek az ízek, így érdemes előző nap elkészíteni.