Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1,5 kg császárhús (vagy oldalas)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • só
  • 4 darab babérlevél

Elkészítése

Előkészítés

A húst nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra kockázzuk. A káposztát, ha túl savanyú, enyhén átmossuk.

Elkészítés

A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük a húsdarabokat, és 8–10 percig pároljuk. Meghintjük a pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, és félpuhára főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a káposztát és a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy szinte ellepje. Lefedve, lassú tűzön készre főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul és az ízek jól összeérnek.

Tálalás

Forrón kínáljuk tejföllel és friss, ropogós kenyérrel.

Tipp

Ha gazdagabb ízvilágra vágyunk, tehetünk a főzés végén a káposztába egy kevés füstölt kolbászt is. Másnapra még jobban összeérnek az ízek, így érdemes előző nap elkészíteni.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husos-kaposzta/