Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A töltelékhez

  • 0,5 kg marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 1 db tojás

A palacsintához

  • 10 evőkanál finomliszt
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • szódavíz

Elkészítése

A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot készítünk, amelyet ízlés szerint fűszerezünk. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk. Közben elkészítjük a palacsintákat, nagyjából 10-11 darab lesz ebből a mennyiségből.

A ledarált húshoz hozzáadjuk a tojást, és ha szükséges, még fűszerezhetjük. Minden palacsintára egy kanálnyi húsos tölteléket helyezünk, majd borítékszerűen összehajtjuk.

Ezután bepanírozzuk a palacsintákat, és forró olajban aranybarnára sütjük.

Tipp

Az előző napi megmaradt pörkölt is felhasználható a töltelékhez. Fél kiló húsból nagyjából 10-11 töltött palacsinta készül.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husos-palacsinta/