Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg csőtészta
  • 7 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20-30 dkg darált hús
  • 1 evőkanál ételízesítő (vegeta)
  • bors
  • kevés oregánó (aki szereti, de nem fontos)
  • 5 db tojás
  • 4 dl joghurt
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl étolaj
  • ketchup (a tetejére )
Húsos pite

Elkészítése

A tésztát egy órára beáztatjuk a tejbe.

A húst kevés zsiradékon megdinszteljük a felszeletelt hagymával, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval (de ez el is maradhat).

A tojásokat felverjük, majd alaposan elkeverjük a joghurttal, sóval és az olajjal. Az így kapott masszát hozzáadjuk a tésztához, amit nem kell leszűrni.

Alaposan összeforgatjuk, majd a húst is hozzáadjuk és kiolajozott, nagyobb tepsibe öntjük.

A tetejére lehet még sajtot reszelni.

Előmelegített sütőben addig sütjük fólia alatt, amíg a tészta meg nem puhul. Ha megpuhult, akkor levesszük róla és megpirítjuk a tetejét.

Még melegen ketchupot csöpögtetünk a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husos-pite/