Elkészítése
A húsos rácos burgonya tartalmas, laktató étel, amely ötvözi a krumpli, a darált hús és a lecsó ízeit. Egy tepsis, rétegezett fogás, amely családi ebédre vagy vacsorára is ideális választás.
Hús és burgonya előkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, majd felkarikázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a darált húst, sóval és borssal ízesítjük, majd puhára főzzük.
Rétegezés
A kiolajozott tepsi aljára egy sor burgonyát teszünk. Meglocsoljuk a lecsó felével, majd elosztjuk rajta a darált húst. Erre ismét lecsó kerül, amit vékony szeletekre vágott szalonnával befedünk. A tetejét újabb réteg burgonyával zárjuk le, majd tejföllel bőven meglocsoljuk.
Sütés
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul, és a szalonna ropogós lesz.
Tipp
A tejfölt ízesíthetjük kevés paprikakrémmel is, így még pikánsabb lesz az étel. Savanyúsággal vagy friss salátával tálalva igazán kiadós főfogás.
