Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos rácos burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg lecsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál paprikakrém
  • 3 teáskanál só
  • bors (ízlés szerint )
  • só (ízlés szerint )

Elkészítése

A húsos rácos burgonya tartalmas, laktató étel, amely ötvözi a krumpli, a darált hús és a lecsó ízeit. Egy tepsis, rétegezett fogás, amely családi ebédre vagy vacsorára is ideális választás.

Hús és burgonya előkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, majd felkarikázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a darált húst, sóval és borssal ízesítjük, majd puhára főzzük.

Rétegezés

A kiolajozott tepsi aljára egy sor burgonyát teszünk. Meglocsoljuk a lecsó felével, majd elosztjuk rajta a darált húst. Erre ismét lecsó kerül, amit vékony szeletekre vágott szalonnával befedünk. A tetejét újabb réteg burgonyával zárjuk le, majd tejföllel bőven meglocsoljuk.

Sütés

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul, és a szalonna ropogós lesz.

Tipp

A tejfölt ízesíthetjük kevés paprikakrémmel is, így még pikánsabb lesz az étel. Savanyúsággal vagy friss salátával tálalva igazán kiadós főfogás.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husos-racos-burgonya/