Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott krumpli

Húsos rakott krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krumplit héjában, sós vízben feltesszük főni. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a húsos ragut: kevés olajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst, és folyamatosan kevergetve készre pirítjuk. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a vizet, a tejszínt és a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük. Sózzuk, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A krumplit héjában, sós vízben feltesszük főni. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a húsos ragut: kevés olajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst, és folyamatosan kevergetve készre pirítjuk.

Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a vizet, a tejszínt és a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd az egészet alaposan összeforraljuk.

A megfőtt krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és a harmadát egy tűzálló tál aljára terítjük. Rákanalazzuk a húsos massza harmadát, majd ezt a rétegezést még kétszer megismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

A sajtot lereszeljük, és a tetejére szórjuk. Az ételt 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a massza elkezd forrni. Ekkor bekapcsoljuk a légkeverőt, vagy kicsit feljebb vesszük a hőfokot, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Amikor kihűlt, könnyen szeletelhető. Tejföllel tálalva a legfinomabb.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is