Elkészítése
A krumplit héjában, sós vízben feltesszük főni. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a húsos ragut: kevés olajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst, és folyamatosan kevergetve készre pirítjuk.
Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a vizet, a tejszínt és a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd az egészet alaposan összeforraljuk.
A megfőtt krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és a harmadát egy tűzálló tál aljára terítjük. Rákanalazzuk a húsos massza harmadát, majd ezt a rétegezést még kétszer megismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A sajtot lereszeljük, és a tetejére szórjuk. Az ételt 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a massza elkezd forrni. Ekkor bekapcsoljuk a légkeverőt, vagy kicsit feljebb vesszük a hőfokot, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Amikor kihűlt, könnyen szeletelhető. Tejföllel tálalva a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok!
